Si želite postati Lidlov mladi vinar 2019?

 
Oglasno sporočilo Novice
08.08.2019 07:00
avtor

Si želite postati Lidlov mladi vinar 2019?

Letošnji natečaj bo postregel z nekaj novostmi – obetavni mladi vinarji do 35. leta bodo imeli priložnost svoja vina poleg kategorije rdečih in belih vin prijaviti tudi med peneča se vina.
Si želite postati Lidlov mladi vinar 2019?
Lanski finalisti natečaja Lidlov mladi vinar
Foto: Nebojsa TEJIC/STA

Lidl Slovenija že sedmo leto zapored prireja natečaj Lidlov mladi vinar. V sodelovanju z Radostnimi prireditvami, ki med drugim organizira dogodek Vinski univerzum, vabi k sodelovanju obetavne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino.

Šest mladih vinarjev do 35 let, ki bodo s kakovostnim vinom najbolj prepričali strokovno komisijo, bo novembra svoje vino ponudilo v Lidlovih trgovinah po vsej Sloveniji in s tem dobilo pomembno poslovno priložnost, da se s svojim vinom predstavijo širšemu slovenskemu trgu.

Mladi vinarji se lahko na natečaj prijavijo prek spletnega mesta www.mladivinar.si. Kot že vsa leta doslej, Lidlov mladi vinar ohranja tudi izobraževalno noto – v pridelavi svojega prvega vina se bodo pod mentorskim vodstvom tudi letos pomerili študenti z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru ter z Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici.

Letos bodo v konkurenci tudi peneča se vina

Letošnji natečaj bo postregel z nekaj novostmi. Obetavni mladi vinarji bodo imeli priložnost svoja vina poleg kategorije rdečih in belih vin prijaviti tudi med peneča se vina. Partnerja projekta bosta za vse mlade vinarje, ki jih zanima prijava na natečaj, konec avgusta pripravila tudi seminar, na katerem bodo strokovnjaki delili svoja znanja s področja trženja vina in uporabe družbenih omrežij, spoznali pa bodo lahko tudi osnovne značilnosti sodelovanja na področju nabave z Lidlom Slovenija.

»S projektom Lidlov mladi vinar že vrsto let spodbujamo slovenske mlade vinarje, da se nam predstavijo s svojimi vini, in jim s tem odpiramo vrata na police naših trgovin. Z letošnjimi novostmi želimo k sodelovanju pritegniti še več vinarjev, saj opažamo, da so peneča se vina vse bolj priljubljena. Prav tako so vinarji, ki so minula leta sodelovali na natečaju, izrazili željo po pridobivanju dodatnega znanja, kar jim bomo omogočili s seminarjem. Verjamemo, da bomo s tem k prijavi pritegnili še več mladih vinarjev in da bomo lahko našo vinoteko obogatili z novimi in kakovostnimi slovenskimi vini,« je poudarila Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija.

Lanski zmagovalec natečaja Martin Erzetič s posestva Čarga je poudaril, da je sodelovanje na natečaju prijetna in poučna izkušnja, ki mu je dala nov zagon za nadaljnje delo. »Vstop v trgovsko verigo Lidl Slovenija v okviru Lidlovega mladega vinarja je zame pomenil lep dosežek in priložnost, da se predstavim vsej Sloveniji in dosežem nove stranke,« je povedal Erzetič, ki je strokovno komisijo lani prepričal s svojim vrhunskim merlotom.

Vse podrobnosti natečaja so na spletni strani www.mladivinar.si.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Reportaža
Vanja Alič Reportaža Na ekskurziji pri Luki Koširju

V Šentjoštu nad Horjulom smo se sprehajali po travnikih ter si ogledali račjo farmo in njive, s katerih se oskrbuje gostilna Grič chefa...

VINO
Novice
Vanja Alič Novice Vinar tedna: Primož Šušmelj (Vinska klet Miška)

Na posestvu Miška na Erzelju v Vipavski dolini se pečajo z vinom že zelo dolgo, a blagovno znamko so postavili pred desetimi leti....

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Z barko v vinsko klet: devet predlogov jadranskih vinskih kleti

Če križarite po Jadranu in je barka vaše edino prevozno sredstvo, si poglejte, katere dobre vinske kleti so tik ob obali.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Kako nastane vino: zakaj v Sloveniji ne moremo pridelati šampanjca?

Šampanjci so peneča se vina iz francoske pokrajine Šampanje, tako kot iz Italije prihaja prosecco, iz Nemčije sekt, v Španiji pa...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Mnogoboj v Čompi: Tokrat se bomo družili z najboljšimi slovenskimi jantarnimi vini

Pri spletnem mestu O vinu pri Čompi pripravljamo soočenje najboljših maceriranih belih vin iz Vinskega vodnika 2018, seveda skupaj z...

VINO
Novice
Vanja Alič Novice Druženje v kleti, kjer zorijo modri pinoti

Slovenija se letos prvič pridružuje praznovanju mednarodnega dneva, posvečenega sorti modri pinot. Dogodek bo v soboto, 17. avgusta, na...