Misija O vinu: dobrodošli v novoustanovljenem vinskem klubu!

 
Članek Novice
07.05.2020 06:00
avtor

Misija O vinu: dobrodošli v novoustanovljenem vinskem klubu!

Pri spletnem mestu O vinu.si smo skupaj s Časnikom Finance ustanovili vinski klub Zgodbe o vinu, s katerim želimo podpreti lokalno pridelavo in porabo. Seveda bodo člani kluba deležni številnih ugodnosti.
Misija O vinu: dobrodošli v novoustanovljenem vinskem klubu!
Dobrodošli v naš vinski klub.

Novi časi zahtevajo nove poti in nove produkte – naš je vinski klub Zgodbe o vinu. Ta podpira lokalno pridelavo in porabo ter daje vinarjem dodatno platformo za promocijo.

»Za njegovo vzpostavitev smo se odločili, ker sta vinarstvo in vinogradništvo panogi, ki si v tem času še posebej zaslužita našo pozornost in podporo. Vinoljubi bodo s članstvom v klubu izkazali zlasti svojo podporo slovenskim vinarjem, deležni pa bodo tudi marsikatere ugodnosti. Ker nekateri težko pridejo do vinarjev, bomo v klubu med drugim poskrbeli, da jih zbližamo v vseh pogledih,« je pojasnila vodja projekta O vinu in predsednica kluba Zgodbe o vinu Alenka Sušnik.

12 steklenic vina, vrednih greha

Vsak član vinskega kluba Zgodbe o vinu bo letos prejel dvakrat po šest steklenic vina slovenskih vinarjev, ki jih izberemo v uredništvu spletnega mesta O vinu.si. Prvi »six-pack« bo dobil junija oziroma ob prijavi v klub, drugega pa v začetku decembra. Do konca leta 2020 bo tako vsak član kluba na dom prejel 12 steklenic vina različnih slovenskih vinarjev.

»Vina, ki jih bomo poudarjali, so ničkolikokrat preverjana. Težko smo se odločali, katera uvrstiti v posamezni paket, saj je odličnih vin skoraj preveč. A upamo, da nam bodo člani dali priložnost, da predstavimo čim več novih vin, zgodb, ki stojijo za njimi, in seveda vinskih doživetij,« je poudarila Sušnikova.

Članom kluba bo na voljo tudi digitalna predstavitev vin iz vsakokratnega klubskega paketa. Vsako vino bo predstavil sam vinar, člani kluba pa si bodo posnetek lahko v posebnem kotičku na spletu ogledali kadarkoli. »Slišali bodo, kako je vino pridelano, kakšni so bili prijemi v vinogradu in kakšni v kleti, kaj vino pomeni vinarju – vse to in še več naravnost iz vinarjevih ust,« je povedala Sušnikova.

Po prejemu paketa na dom lahko član kluba sodeluje tudi v spletni klepetalnici, v kateri lahko vinarje vpraša karkoli. Vsak pogovor bo moderiral urednik spletnega mesta O vinu.si Vanja Alič, termini pa bodo vnaprej napovedani.

Kaj še prejme član kluba Zgodbe o vinu?

Čisto vsak član kluba Zgodbe o vinu bo dobil en kupon, s katerim se bo lahko brezplačno udeležil vinske degustacije pri enem od sodelujočih vinarjev. Morebitni prijatelji ali družinski člani so seveda prav tako dobrodošli, vendar zanje kupon ne velja in morajo degustacijo posebej plačati. Datum degustacije bodo člani uskladili neposredno z vinarjem.

Da se ne bi pripetilo, da bi se vsi člani kluba na degustacijo zgrnili k istemu vinarju, bo število degustacijskih kuponov za posameznega vinarja omejeno (o tem bomo člane obveščali sproti), zadeva pa bo delovala po sistemu, kdor prej pride, prej melje.

Člani kluba bodo bogatejši tudi za kar nekaj čtiva. Knjižico z organoleptičinimi opisi in tehničnimi parametri vin smo povzeli iz našega vinskega vodnika, kjer opise pripravlja Robert Gorjak, pripravljamo pa tudi predloge za serviranje jedi in recepte.

Vsak član na svoj spletni naslov prejme tudi e-knjižico z nasveti za najboljšo vinsko izkušnjo – v kakšnih kozarcih piti različna vina, kakšne so pravilne temperature strežbe vin, kako jih shranjevati in podobno. Seveda pa bo vsak član prejel na dom tudi naš vinski vodnik V letu dni po Sloveniji, kjer je opisanih 52 najbolj reprezentativnih vin iz spletnega vinskega vodnika. In še za »numizmatike«: vsak član vinskega kluba prejme značko Zgodbe o vinu.

S tem pa ugodnosti še ni konec, na vrsti so popusti: člani kluba bodo imeli 10-odstotni popust za udeležbo na vseh plačljivih dogodkih, ki jih pripravljamo v okviru projekta O vinu. To pomeni tudi za vinske dvoboje v Grand hotelu Bernardin, deseteroboje z najboljšim slovenskim sommelierjem v Čompi ter za druge degustacije in vinske izlete.

S popustom se bodo člani kluba lahko udeležili tudi raznih vinsko-kulinaričnih izobraževanj pri naših partnerjih, kot so Vinska šola Belvin in drugi.

Koliko pa takšna zadeva stane?

Enoletna (standardna) članarina v klubu Zgodbe o vinu je 205 evrov. Za tolikšno članarino, ki bo potekla konec tega leta, prejmejo člani kluba vse zgoraj našteto.

Če je komu 12 steklenic na leto morda preveč, je na voljo malce skromnejša članska različica, imenujemo jo demi članstvo, ki stane 135 evrov na leto. S tolikšnim prispevkom so člani kluba deležni vseh zgoraj naštetih ugodnosti, le število steklenic, ki jih prejmejo na dom, se zmanjša za polovico. To pomeni, da prejmejo dvakrat po tri steklenice vina namesto dvakrat po šest.

Za zares posvečene vinoljube pa smo v klubu pripravili poseben paket – Zgodbe o vinu, magnum članstvo. Poleg vseh ugodnosti klasičnega paketa članarina vsebuje tudi eno vstopnico za katerokoli vinsko večerjo O vinu, ki jo bomo organizirali do konca leta 2020. Članarina za magnum klub je 275 evrov.

S prijavo na solidarnostni paket pa prejmete eno vino po naši izbiri, klubsko značko Zgodbe o vinu in vinski vodnik V letu dni po Sloveniji. S tem izrazite svojo podporo slovenskim vinarjem in vinskim zgodbam. Za podporo v vrednosti 15 evrov kliknite TUKAJ.

»Kot medij O vinu smo nastali pred dobrimi tremi leti. V tem času smo rasli skupaj z našimi bralci, danes pa se srečujemo na spletu, v časopisu, na družbenih omrežjih, vinskih sejmih in drugih dogodkih. Vsako leto tako dosežemo več kot četrt milijona ljudi, naš glavni cilj pa se od začetkov ni spremenil – vinarje povezujemo z njihovimi kupci, širimo znanje o vinu in s tem vinsko kulturo ter spodbujamo podjetništvo na področju vina. Klub Zgodbe o vinu je naslednja stopnička te misije, z njim pa želimo še tesneje povezati vse partnerje vinske skupnosti,« je sklenila predsednica vinskega kluba Zgodbe o vinu Alenka Sušnik.  

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Novice
Vanja Alič Novice Ferjančičevi na stežaj odprli vrata domačim turistom

Državni protikoronski ukrepi so ga vinarjem pošteno zagodli – tudi Petru Ferjančiču, ki z vinom večinoma zalaga gostinske lokale....

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Do 15. maja morajo vinogradniki oddati obrazec za nadomestilo za izpad dohodka pri pridelavi vina

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je vinogradnikom in vinarjem prejšnji teden po pošti poslala obrazce za pridobitev...

VINO
Novice
Vanja Alič Novice Koronapaket Mateja Zara

Vinarje sprašujemo, katera vina njihovih kolegov bi vseboval koronapaket (six-pack), če bi koronavirus zahteval popolno pretrganje stikov...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice V Vodolah pri Mariboru je spet zaživela vinska fontana

Koronavirus je preprečil uradno odprtje prve vinske fontane na Štajerskem, a ta po zimskem premoru vseeno že sprejema obiskovalce.

VINO
Novice
Vanja Alič Novice Koronapaket Petra Prinčiča (Mulit)

Vinarje sprašujemo, katera vina njihovih kolegov bi vseboval koronapaket (six-pack), če bi koronavirus zahteval popolno pretrganje stikov...