Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev

 
Oglasno sporočilo Novice
04.08.2017 08:00
avtor

Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev

Vabimo vas na nepozabno izkušnjo, na trgatev z vlakom. Z nami boste lahko brezskrbno okušali prleška vina in jedi. Pa seveda tudi dela v vinogradu.
Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev
Foto: Arhiv Puklavec Family Wines

Ste vedeli, da iz Jeruzalemsko-Ormoških goric prihaja kar nekaj vrhunskih slovenskih vinarjev? Poleg, jasno, zvrhanega koša dobre volje, ki se še posebej napolni ob trgatvi, ob spremljavi pravega prleškega špricerja. Saj poznate legendarno vino jeruzalemčan, za katerega pravijo, da spreminja vodo v špricer!? V tamkajšnjih goricah kajpada ne točijo le špricerjev, temveč tudi vrhunske penine in mirna vina Puklavec Family Wines.

A Prleki niso znani le po vinih, temveč tudi po dobri kuhinji. Vse to in še več boste lahko poskusili, če se nam boste pridružili na trgatvi, ki jo pri spletnem mestu O vinu pripravljamo skupaj s Slovenskimi železnicami (SŽ) in vinsko kletjo Puklavec Family Wines.

Med trganjem ne bomo žejni!

Preden se bomo trgači sredi septembra odpravili v vinograde, bomo v Zidanici Malek popili penino dobrodošlice in se podkrepili s pravo prleško južino na žlico, torej s prleškim piskrom. Ker delo v vinogradu nikakor ne bo mačji kašelj, bomo s seboj med trte odnesli tudi jeruzalemčana in mineralno vodo, da ne bomo dehidrirali. Po dveurnem trganju se bomo vrnili v zavetje Zidanice Malek, kjer se bomo podkrepili s kruhom in sirom, vse skupaj pa zabelili z degustacijo odličnih vin iz kleti Puklavec Family Wines.

Pravijo, da ni lepšega kot sedeti med goricami, opazovati blagorodne trte in zraven srkati odlično domače vino. Še toliko bolj, če veste, da ste k letošnji letini s trgatvijo nekaj prispevali tudi sami. Zidanica Malek je s svojo odlično lokacijo, razgledom in ponudbo pravšnja za to. Sploh če vemo, da za pridelano kapljico stojijo vinarji oziroma enologi družine Puklavec, ki se v teh krajih napaja iz stoletne tradicije. Martin Puklavec je namreč že leta 1930 postal direktor vinarske zadruge v Ormožu. In tam se je zgodba začela. Nadaljevala pa se je leta 2009 z Martinovim sinom Vladimirjem Puklavcem, ki je tedaj prevzel klet v Ormožu. Njegov cilj je bil izpolniti očetovo vizijo – delati najboljša vina, kar mu danes prav gotovo uspeva. Njihova vina so prejela že številne nagrade – tako doma kot na najprestižnejših ocenjevanjih v tujini.

Tam daleč na griču – pri Hlebčevih

Vrhunska prleška zgodba je tudi zgodba turistične vinogradniške kmetije Hlebec na Kogu, kjer znajo očarati s svojo kulinarično in vinsko ponudbo. In s pregovornim prleškim gostoljubjem. Iz objema vinskih trt gotovo ne bomo odšli ne lačni ne žejni. Bomo pa zato dobro družbo zanesljivo zapustili s toplimi vtisi. Pri Hlebčevih pravijo, da čeprav so skriti v objemu trt tam daleč na griču, je pot do njih vedno vsem odprta. Po poznem prleškem kosilu pri Hlebčevih se bomo z avtobusom odpravili proti Mariboru, od tam pa spet z vlakom do Ljubljane.

 

Če želite biti na tekočem z novostmi iz sveta vina, se naročite na tedensko pismo urednika.  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Novice
Vanja Alič Novice Kabaj utrjuje položaj med najboljšimi kletmi na svetu

Ena najvplivnejših vinskih revij na svetu, ameriški Wine & Spirits Magazine, je briško klet Kabaj že četrtič uvrstila med 100...

VINO
Novice
Primož Štajer Novice Pri ekologih in biodinamikih: Marijan in Miha Kelhar (Keltis)

Keltis je zgodba toplih, srčnih ljudi, ki svoj optimizem, čistost in pozitivno energijo lepo prenašajo v svoja vina.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Kdo prideluje najboljša vina iz slovenskih sort?

Negovalci domačih sort se lahko na natečaj Radi imamo domače, vina iz slovenskih avtohtonih sort, ki ga pripravljamo skupaj z...

VINO
Novice
Vanja Alič Novice Na festivalu Top Vino prestižna svetovna vina

V ljubljanskem Cankarjevem domu bo 8. oktobra potekala druga izdaja festivala Top Vino, ki je pred dvema letoma navdušil obiskovalce s...

VINO
Tema
Vanja Alič Tema Od zemlje do vina: Poanta zelenih opravil je, da se izboljša mikroklima v vinogradu

Zelena dela vinogradnik v vinogradu opravlja od spomladi do začetka trgatve. V vinogradih, ki so bolje prezračeni, je manj možnosti za...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Louis Roederer: Tista hiša, ki prideluje kultni Cristal

Leta 1845 je jasnovidni Louis Roederer kupil 15 hektarjev vinogradov. Danes njegovi dediči obdelujejo 240 hektarjev in so največja...