Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev

 
Oglasno sporočilo Novice
04.08.2017 08:00
avtor

Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev

Vabimo vas na nepozabno izkušnjo, na trgatev z vlakom. Z nami boste lahko brezskrbno okušali prleška vina in jedi. Pa seveda tudi dela v vinogradu.
Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev
Foto: Arhiv Puklavec Family Wines

Ste vedeli, da iz Jeruzalemsko-Ormoških goric prihaja kar nekaj vrhunskih slovenskih vinarjev? Poleg, jasno, zvrhanega koša dobre volje, ki se še posebej napolni ob trgatvi, ob spremljavi pravega prleškega špricerja. Saj poznate legendarno vino jeruzalemčan, za katerega pravijo, da spreminja vodo v špricer!? V tamkajšnjih goricah kajpada ne točijo le špricerjev, temveč tudi vrhunske penine in mirna vina Puklavec Family Wines.

A Prleki niso znani le po vinih, temveč tudi po dobri kuhinji. Vse to in še več boste lahko poskusili, če se nam boste pridružili na trgatvi, ki jo pri spletnem mestu O vinu pripravljamo skupaj s Slovenskimi železnicami (SŽ) in vinsko kletjo Puklavec Family Wines.

Med trganjem ne bomo žejni!

Preden se bomo trgači sredi septembra odpravili v vinograde, bomo v Zidanici Malek popili penino dobrodošlice in se podkrepili s pravo prleško južino na žlico, torej s prleškim piskrom. Ker delo v vinogradu nikakor ne bo mačji kašelj, bomo s seboj med trte odnesli tudi jeruzalemčana in mineralno vodo, da ne bomo dehidrirali. Po dveurnem trganju se bomo vrnili v zavetje Zidanice Malek, kjer se bomo podkrepili s kruhom in sirom, vse skupaj pa zabelili z degustacijo odličnih vin iz kleti Puklavec Family Wines.

Pravijo, da ni lepšega kot sedeti med goricami, opazovati blagorodne trte in zraven srkati odlično domače vino. Še toliko bolj, če veste, da ste k letošnji letini s trgatvijo nekaj prispevali tudi sami. Zidanica Malek je s svojo odlično lokacijo, razgledom in ponudbo pravšnja za to. Sploh če vemo, da za pridelano kapljico stojijo vinarji oziroma enologi družine Puklavec, ki se v teh krajih napaja iz stoletne tradicije. Martin Puklavec je namreč že leta 1930 postal direktor vinarske zadruge v Ormožu. In tam se je zgodba začela. Nadaljevala pa se je leta 2009 z Martinovim sinom Vladimirjem Puklavcem, ki je tedaj prevzel klet v Ormožu. Njegov cilj je bil izpolniti očetovo vizijo – delati najboljša vina, kar mu danes prav gotovo uspeva. Njihova vina so prejela že številne nagrade – tako doma kot na najprestižnejših ocenjevanjih v tujini.

Tam daleč na griču – pri Hlebčevih

Vrhunska prleška zgodba je tudi zgodba turistične vinogradniške kmetije Hlebec na Kogu, kjer znajo očarati s svojo kulinarično in vinsko ponudbo. In s pregovornim prleškim gostoljubjem. Iz objema vinskih trt gotovo ne bomo odšli ne lačni ne žejni. Bomo pa zato dobro družbo zanesljivo zapustili s toplimi vtisi. Pri Hlebčevih pravijo, da čeprav so skriti v objemu trt tam daleč na griču, je pot do njih vedno vsem odprta. Po poznem prleškem kosilu pri Hlebčevih se bomo z avtobusom odpravili proti Mariboru, od tam pa spet z vlakom do Ljubljane.

 

Če želite biti na tekočem z novostmi iz sveta vina, se naročite na tedensko pismo urednika.  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Tema
Vanja Alič Tema Od zemlje do vina: Aleš Kristančič vina ne prodaja, a nekdo ga vseeno kupi

Z Alešem Kristančičem iz kleti Movia, z najbolj netalentiranim prodajalcem, kot sam pravi, smo se pogovarjali o prodaji vina. Zgodbo...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice (IZBOR) 9 silvestrskih mehurčkov

Na spletnem mestu O vinu bi vam radi olajšali mrzlični december s predlogi, kako izbrati vina v najboljšem razmerju med kakovostjo in...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Med 12 velikih rdečih vin Balkana je Caroline Gilby uvrstila 5 slovenskih

V decembrski izdaji angleške revije Decanter je Caroline Gilby, za mnoge največja poznavalka vzhodnoevropskih vin, predstavila svoj...

VINO
S hrano
Vanja Alič S hrano Dvojni intervju: Batič pri Fakuču poskusil ostrige brez ostrig

Chef Uroš Fakuč iz novogoriške restavracije Dam in njegov "sosed", vinar Miha Batič, sta se zapletla v zanimiv pogovor, mi pa smo vsa...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Na 5. gourmet večeru v Bernardinu se bosta spopadla Vipavca

Spletno mesto O vinu v sodelovanju s Hoteli Bernardin pripravlja 5. gourmet večer v restavraciji Grand hotela Bernardin, na katerem bomo...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice (IZBOR) 11 prazničnih suhih vin nad 15 evrov

Na spletnem mestu O vinu bi vam radi olajšali mrzlični december s predlogi, kako izbrati vina v najboljšem razmerju med kakovostjo in...

VINO
Tema
Vanja Alič Tema Drugi del pogovora z Alešem Kristančičem: "Pri prodaji vina me ves čas čuva angel varuh"

V trenutku, ko so v kleti Movia pridelali prvih pet sodov lunarja, je bilo za prodajo pripravljenih 60 tisoč steklenic velikega belega. A...

VINO
Novice
Toni Gomišček Novice Vino tedna: Merlot, 2016, The Doktor

Vrhunsko vino po zaslugi drugega mnenja.