Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev

 
Oglasno sporočilo Novice
04.08.2017 08:00
avtor

Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev

Vabimo vas na nepozabno izkušnjo, na trgatev z vlakom. Z nami boste lahko brezskrbno okušali prleška vina in jedi. Pa seveda tudi dela v vinogradu.
Raziskujemo: Z vlakom na nepozabno trgatev
Foto: Arhiv Puklavec Family Wines

Ste vedeli, da iz Jeruzalemsko-Ormoških goric prihaja kar nekaj vrhunskih slovenskih vinarjev? Poleg, jasno, zvrhanega koša dobre volje, ki se še posebej napolni ob trgatvi, ob spremljavi pravega prleškega špricerja. Saj poznate legendarno vino jeruzalemčan, za katerega pravijo, da spreminja vodo v špricer!? V tamkajšnjih goricah kajpada ne točijo le špricerjev, temveč tudi vrhunske penine in mirna vina Puklavec Family Wines.

A Prleki niso znani le po vinih, temveč tudi po dobri kuhinji. Vse to in še več boste lahko poskusili, če se nam boste pridružili na trgatvi, ki jo pri spletnem mestu O vinu pripravljamo skupaj s Slovenskimi železnicami (SŽ) in vinsko kletjo Puklavec Family Wines.

Med trganjem ne bomo žejni!

Preden se bomo trgači sredi septembra odpravili v vinograde, bomo v Zidanici Malek popili penino dobrodošlice in se podkrepili s pravo prleško južino na žlico, torej s prleškim piskrom. Ker delo v vinogradu nikakor ne bo mačji kašelj, bomo s seboj med trte odnesli tudi jeruzalemčana in mineralno vodo, da ne bomo dehidrirali. Po dveurnem trganju se bomo vrnili v zavetje Zidanice Malek, kjer se bomo podkrepili s kruhom in sirom, vse skupaj pa zabelili z degustacijo odličnih vin iz kleti Puklavec Family Wines.

Pravijo, da ni lepšega kot sedeti med goricami, opazovati blagorodne trte in zraven srkati odlično domače vino. Še toliko bolj, če veste, da ste k letošnji letini s trgatvijo nekaj prispevali tudi sami. Zidanica Malek je s svojo odlično lokacijo, razgledom in ponudbo pravšnja za to. Sploh če vemo, da za pridelano kapljico stojijo vinarji oziroma enologi družine Puklavec, ki se v teh krajih napaja iz stoletne tradicije. Martin Puklavec je namreč že leta 1930 postal direktor vinarske zadruge v Ormožu. In tam se je zgodba začela. Nadaljevala pa se je leta 2009 z Martinovim sinom Vladimirjem Puklavcem, ki je tedaj prevzel klet v Ormožu. Njegov cilj je bil izpolniti očetovo vizijo – delati najboljša vina, kar mu danes prav gotovo uspeva. Njihova vina so prejela že številne nagrade – tako doma kot na najprestižnejših ocenjevanjih v tujini.

Tam daleč na griču – pri Hlebčevih

Vrhunska prleška zgodba je tudi zgodba turistične vinogradniške kmetije Hlebec na Kogu, kjer znajo očarati s svojo kulinarično in vinsko ponudbo. In s pregovornim prleškim gostoljubjem. Iz objema vinskih trt gotovo ne bomo odšli ne lačni ne žejni. Bomo pa zato dobro družbo zanesljivo zapustili s toplimi vtisi. Pri Hlebčevih pravijo, da čeprav so skriti v objemu trt tam daleč na griču, je pot do njih vedno vsem odprta. Po poznem prleškem kosilu pri Hlebčevih se bomo z avtobusom odpravili proti Mariboru, od tam pa spet z vlakom do Ljubljane.

 

Če želite biti na tekočem z novostmi iz sveta vina, se naročite na tedensko pismo urednika.  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Mateja Gravner: Želeni rezultat v vinogradih je botritis

Pogovarjali smo se z Matejo Gravner, ki v zadnjih letih pomeni most med slavno kletjo iz Oslavja in njenim občinstvom.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice V Čompi s slovenskimi rdečimi velikani

Pri spletnem mestu O vinu pripravljamo dogodek z naslovom "10 veličastnih rdečin na slepo", na katerem se bomo v Okrepčevalnici Čompa...

VINO
Novice
Robert Gorjak Novice Vino tedna: Modra frankinja 2017, Kobal Wines

Elegantna haloška kraljica.

VINO
Reportaža
Redakcija O vinu Reportaža Kulinarični dogodek leta v Sloveniji navdušil svetovne zvezdnike

Po velikem uspehu štiridnevnega Evropskega simpozija hrane, ki je potekal v Ljubljani in na Krvavcu, so organizatorji in udeleženci že...

VINO
S hrano
Vanja Alič S hrano San Rocco: Avtentično istrsko doživetje

Mladi istrski chef Teo Fernetich iz restavracije San Rocco pravi, da je bil ključ do njihovega uspeha negovanje tradicionalne istrske...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Modra frankinja je modri pinot vzhodne Evrope

O modri frankinji, slovenski rdeči sorti prihodnosti, smo se pogovarjali s strokovnjakoma Katjo Šuklje in Guillaumom Antalickom.

VINO
Tema
Vanja Alič Tema Pét-nat osvojil ljubitelje penečih se vin

V svetu so čedalje bolj priljubljena peneča se vina, pridelana po metodi pét-nat, ki je okrajšava za francoski izraz pétillant naturel...