Zbiranje vzorcev za Decanterjevo ocenjevanje v polnem teku

 
Članek Novice
06.02.2019 08:00
avtor

Zbiranje vzorcev za Decanterjevo ocenjevanje v polnem teku

Samo še trije tedni so preostali za oddajo vzorcev za največje ocenjevanje vin na svetu. Decanterjev logistični partner, podjetje RCM Slovenija, vzorce zbira na šestih lokacijah po vsej Sloveniji, s čimer si lahko vinarji znižajo prevozne stroške.
Zbiranje vzorcev za Decanterjevo ocenjevanje v polnem teku

Zbiranje vinskih vzorcev za najprestižnejše ocenjevanje vin na svetu, za londonski Decanter World Wine Awards, ki ga organizira Decanter, za mnoge najboljša in najpomembnejša vinska revija na svetu, je v polnem teku. 

Sodelovanje na londonskem ocenjevanju je lahko za marsikaterega vinarja prvi korak pri mednarodni promociji in seveda pri iskanju kakovostnih distributerjev za njegova vina. Ne glede na velikost vinske kleti lahko s prestižnimi nagradami, kot so Decanterjeve medalje, pritegnejo pozornost vodilnih svetovnih uvoznikov in distributerjev vin.

A če vinarji želijo, da so njihova vina ocenjena, jih je treba v London seveda dostaviti. Ker je to za marsikoga ob številnih obveznostih velik zalogaj, tu vskoči podjetje RCM Slovenija (in RCM Hrvaška), ki je izbrani logistični partner za dostavo vzorcev vin. V podjetju tudi zagotavljajo, da bodo vzorci varno prispeli na želeno destinacijo v Londonu, prav tako pa z zbiranjem vzorcev zagotavljajo nižje prevozne stroške.

V podjetju RCM so zato pripravili 6 zbirnih mest za dostavo vinskih vzorcev, s katerimi želijo vinarji sodelovati na prestižnem ocenjevanju. Vzorce lahko vinarji dostavijo na lokacijah podjetja RCM v Kopru, Gruškovju, na Obrežju, v Novem mestu, na Prevaljah in v Zagrebu. Zbiranje vzorcev so v podjetju RCM že začeli, zadnji dan za oddajo pa je 22. februar 2019. 

Decanterjevo ocenjevanje je v 14 letih zraslo v enega največjih in najvplivnejših na svetu. Idejni oče in vodja ocenjevanja je svetovna avtoriteta Steven Spurrier. Na prvo ocenjevanje je prispelo štiri tisoč vinskih vzorcev, lani pa že več kot 17 tisoč. Nenehna rast dokazuje, da vinarji z vsega sveta ocenjevanju zaupajo. V Londonu vina ocenjuje več kot 200 ocenjevalcev z vsega sveta, ki so razdeljeni na posamezne regije. 

Slovenska vina so v 14 letih pobrala kup bronastih, srebrnih in tudi zlatih medalj, posegla pa so tudi po samem vrhu, torej po nagradah za najboljše v regiji (platinasta medalja) in celo mednarodne zmagovalce (best in show).

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Reportaža
Vanja Alič Reportaža Vipavska klet se je dvignila kot feniks iz pepela

Direktor kleti Vipava 1894 Jakob Blaschitz veliko stavi na vina višjega razreda, ki bodo šele prišla na trg. Pri tem ima v mislih tudi...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Vinska klet meseca: Puklavec Family Wines

Najbolj priljubljena penina iz kleti Puklavec Family Wines je muškatna penina, ki že vrsto let navdušuje s svojo značilno muškatno...

VINO
Portret
Vanja Alič Portret Vinar tedna: Rok Ražman

Ražmanovi iz Gračišča v zaledju slovenske Istre so lani presenetili vso Slovenijo, saj je londonski Decanter njihovo zorjeno malvazijo...

VINO
Reportaža
Vanja Alič Reportaža V arhivu Vinakopra: Gospod refošk in drugi dolgoprogaši

Z enologoma Boštjanom Zidarjem in Rokom Jamnikom smo pokukali v arhiv največje istrske kleti in preizkusili tudi istrske rubine – vina...