Zbiranje vzorcev za Decanterjevo ocenjevanje v polnem teku

 
Članek Novice
06.02.2019 08:00
avtor

Zbiranje vzorcev za Decanterjevo ocenjevanje v polnem teku

Samo še trije tedni so preostali za oddajo vzorcev za največje ocenjevanje vin na svetu. Decanterjev logistični partner, podjetje RCM Slovenija, vzorce zbira na šestih lokacijah po vsej Sloveniji, s čimer si lahko vinarji znižajo prevozne stroške.
Zbiranje vzorcev za Decanterjevo ocenjevanje v polnem teku

Zbiranje vinskih vzorcev za najprestižnejše ocenjevanje vin na svetu, za londonski Decanter World Wine Awards, ki ga organizira Decanter, za mnoge najboljša in najpomembnejša vinska revija na svetu, je v polnem teku. 

Sodelovanje na londonskem ocenjevanju je lahko za marsikaterega vinarja prvi korak pri mednarodni promociji in seveda pri iskanju kakovostnih distributerjev za njegova vina. Ne glede na velikost vinske kleti lahko s prestižnimi nagradami, kot so Decanterjeve medalje, pritegnejo pozornost vodilnih svetovnih uvoznikov in distributerjev vin.

A če vinarji želijo, da so njihova vina ocenjena, jih je treba v London seveda dostaviti. Ker je to za marsikoga ob številnih obveznostih velik zalogaj, tu vskoči podjetje RCM Slovenija (in RCM Hrvaška), ki je izbrani logistični partner za dostavo vzorcev vin. V podjetju tudi zagotavljajo, da bodo vzorci varno prispeli na želeno destinacijo v Londonu, prav tako pa z zbiranjem vzorcev zagotavljajo nižje prevozne stroške.

V podjetju RCM so zato pripravili 6 zbirnih mest za dostavo vinskih vzorcev, s katerimi želijo vinarji sodelovati na prestižnem ocenjevanju. Vzorce lahko vinarji dostavijo na lokacijah podjetja RCM v Kopru, Gruškovju, na Obrežju, v Novem mestu, na Prevaljah in v Zagrebu. Zbiranje vzorcev so v podjetju RCM že začeli, zadnji dan za oddajo pa je 22. februar 2019. 

Decanterjevo ocenjevanje je v 14 letih zraslo v enega največjih in najvplivnejših na svetu. Idejni oče in vodja ocenjevanja je svetovna avtoriteta Steven Spurrier. Na prvo ocenjevanje je prispelo štiri tisoč vinskih vzorcev, lani pa že več kot 17 tisoč. Nenehna rast dokazuje, da vinarji z vsega sveta ocenjevanju zaupajo. V Londonu vina ocenjuje več kot 200 ocenjevalcev z vsega sveta, ki so razdeljeni na posamezne regije. 

Slovenska vina so v 14 letih pobrala kup bronastih, srebrnih in tudi zlatih medalj, posegla pa so tudi po samem vrhu, torej po nagradah za najboljše v regiji (platinasta medalja) in celo mednarodne zmagovalce (best in show).

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Mateja Gravner: Želeni rezultat v vinogradih je botritis

Pogovarjali smo se z Matejo Gravner, ki v zadnjih letih pomeni most med slavno kletjo iz Oslavja in njenim občinstvom.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice V Čompi s slovenskimi rdečimi velikani

Pri spletnem mestu O vinu pripravljamo dogodek z naslovom "10 veličastnih rdečin na slepo", na katerem se bomo v Okrepčevalnici Čompa...

VINO
Novice
Robert Gorjak Novice Vino tedna: Modra frankinja 2017, Kobal Wines

Elegantna haloška kraljica.

VINO
Reportaža
Redakcija O vinu Reportaža Kulinarični dogodek leta v Sloveniji navdušil svetovne zvezdnike

Po velikem uspehu štiridnevnega Evropskega simpozija hrane, ki je potekal v Ljubljani in na Krvavcu, so organizatorji in udeleženci že...

VINO
S hrano
Vanja Alič S hrano San Rocco: Avtentično istrsko doživetje

Mladi istrski chef Teo Fernetich iz restavracije San Rocco pravi, da je bil ključ do njihovega uspeha negovanje tradicionalne istrske...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Modra frankinja je modri pinot vzhodne Evrope

O modri frankinji, slovenski rdeči sorti prihodnosti, smo se pogovarjali s strokovnjakoma Katjo Šuklje in Guillaumom Antalickom.

VINO
Tema
Vanja Alič Tema Pét-nat osvojil ljubitelje penečih se vin

V svetu so čedalje bolj priljubljena peneča se vina, pridelana po metodi pét-nat, ki je okrajšava za francoski izraz pétillant naturel...