Destinacija Jeruzalem Slovenija osvaja domače in tuje turiste

 
Članek Novice
24.05.2019 08:00
avtor

Destinacija Jeruzalem Slovenija osvaja domače in tuje turiste

Prleške občine so sredi aprila, pred velikonočnimi prazniki, pripravile Vikend odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija. V občinah napovedujejo, da je bil to le začetek vsega, kar pripravljajo v letu 2019.
Destinacija Jeruzalem Slovenija osvaja domače in tuje turiste
Foto: Jure Makovec

Destinacija Jeruzalem Slovenija, ki združuje tri prleške občine, Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi, s sosednjimi občinami je prvič v zgodovini enotno odprla svoja vrata – na Vikendu odprtih vrat. Več kot 50 ponudnikov, od najmanjših do največjih, je predstavilo in z obiskovalci delilo tradicijo, zgodovino, del svojega življenja ter košček srca in prleške duše. Svojo odličnost so nekateri potrdili tudi s pridelki in izdelki, ki so pridobili pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

»Danes se vse več popotnikov izogiba množičnosti mest in išče skrite kotičke sredi narave. V osrčju Slovenskih in Ljutomersko-Ormoških goric kot tudi ob skrivnostni in življenja polni reki Dravi smo se svojih novih priložnosti in prednosti v razvoju turizma začeli bolj zavedati. Oblikovali smo privlačno podobo destinacije Jeruzalem Slovenija, povezali ponudnike in začeli promovirati to, kar nas od nekdaj odlikuje,« pravi direktorica Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Občine Ormož Andreja Brglez. 

Na Vikendu odprtih vrat so lahko obiskovalci občudovali vinorodne kraje z veličastnimi razgledi in čudovitimi sončnimi zahodi, z odličnimi vini, tradicijo in bogato dediščino, lepo urejene kraje in poti, ki so kot ustvarjene za kolesarje in popotnike (celo romarska pot sv. Jakoba poteka skozi Ormož), pristno prleško kulinariko, začenši s pogačami, tünko in bučnim oljem na krožniku, ter s humorjem obarvani prleški temperament.

"S trudom in interesom po uspehu lahko združeni veliko dosežemo. Hkrati pa si želimo, da bi se v to zgodbo vključilo čim več ponudnikov, da bi s časom zrasli in postali še veliko bolj pestri v dogajanju in sami ponudbi. Gostov, ki bodo obiskali naše kraje v destinaciji Jeruzalem Slovenija, ne bomo obravnavali kot množične turiste, temveč kot posameznike, ki znajo ter si želijo uživati v naravi, v svojem miru, predvsem pa v odlični kulinariki, vinu in družbi naših dobrih ljudi," je poudarila Brglezova.

Najbolj zanimiva in obiskana turistična pot je tamkajšnja vinska cesta, kjer se kot čarobna veduta postavlja prav Jeruzalem. Na njej lahko obiščete številne vinarje in pokusite različna vina, med njimi ima poseben ugled tradicionalna in udomačena sorta šipon.

Ko se temu pridružijo še oba gradova – Velika Nedelja in Ormož, naravni rezervat Ormoške lagune, ki je gnezdišče tisočev ptic, ter rokavi stare struge reke Drave, ki so kot ustvarjeni za čolnarjenje in konjeništvo, je jasno, da gre za doživetja, ki nikogar ne pustijo hladnega.

Če vas zanimajo novosti o vinu in vinarjih, se naročite na tedensko pismo urednika

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Novice
Vanja Alič Novice Tri platinaste medalje v Brda, ena v Haloze

Največ najžlahtnejših Decanterjevih medalj je šlo v Brda, celotna bera pa je spet fenomenalna: štiri platinaste, štiri zlate, 41...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Zakaj je pomembno, da penine pijemo iz pravih kozarcev?

Različne oblike kozarcev za različne penine.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Nov gverilski bunker na Planini nad Ajdovščino

Nova klet ima skupaj dva tisoč kvadratnih metrov površin. Dve etaži sta vkopani v hrib, dve sta na površini. Celotna klet je zgrajena...

VINO
Novice
Vanja Alič Novice Čisto vse, kar dajo gostom na krožnik, je pridelano doma

Cigojevi iz Vipavske doline so tipičen primer samooskrbne turistične kmetije. Redijo mangalice in druge prašiče, telice, kopune, imajo...

VINO
S hrano
Vanja Alič S hrano Chef Nikola Tadijanović: Negovalec istrske tradicije

Mladi hrvaški chef Nikola Tadijanović iz istrske restavracije Stari kaštel je trenutno na delovnem premoru na Norveškem, kjer se...