Ste pripravljeni na odkrivanje destinacije Jeruzalem Slovenija?

 
Članek Novice
09.04.2019 08:00
avtor

Ste pripravljeni na odkrivanje destinacije Jeruzalem Slovenija?

Tri prleške občine pripravljajo Vikend odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, ki bo 12., 13. in 14. aprila, torej teden dni pred velikonočnimi prazniki. Napovedujejo, da bo to le začetek vsega, kar pripravljajo v letu 2019.
Ste pripravljeni na odkrivanje destinacije Jeruzalem Slovenija?
Foto: Jure Makovec

Destinacija Jeruzalem Slovenija, ki združuje tri prleške občine, Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi, s sosednjimi občinami, prvič v zgodovini enotno odpira svoja vrata. Več kot 50 ponudnikov, od najmanjših do največjih, bo predstavilo in z obiskovalci delilo tradicijo, zgodovino, del svojega življenja ter košček srca in prleške duše. Svojo odličnost nekateri še posebno potrjujejo s pridelki in izdelki, ki so pridobili pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

»Danes se vse več popotnikov izogiba množičnosti mest in išče skrite kotičke sredi narave. V osrčju slovenskih in Ljutomersko-Ormoških goric kot tudi ob skrivnostni in življenja polni reki Dravi smo se svojih novih priložnosti in prednosti v razvoju turizma začeli bolj zavedati. Oblikovali smo privlačno podobo destinacije Jeruzalem Slovenija, povezali ponudnike in začeli promovirati to, kar nas od nekdaj odlikuje,« pravijo organizatorji. 

Na Vikendu odprtih vrat bodo lahko obiskovalci občudovali vinorodne kraje z veličastnimi razgledi in čudovitimi sončnimi zahodi, z odličnimi vini, tradicijo in bogato dediščino, lepo urejene kraje in poti, ki so kot ustvarjene za kolesarje in popotnike (celo romarska pot sv. Jakoba poteka skozi Ormož), pristno prleško kulinariko, začenši s pogačami, tünko in bučnim oljem na krožniku, ter s humorjem obarvani prleški temperament.

Najbolj zanimiva in obiskana turistična pot je tamkajšnja vinska cesta, kjer se kot čarobna veduta postavlja prav Jeruzalem. Na njej lahko obiščete številne vinarje in okusite različna vina, med njimi ima poseben ugled tradicionalna in udomačena sorta šipon.

Ko se k temu pridružijo še oba gradova – Velika Nedelja in Ormož, naravni rezervat Ormoške lagune, ki je gnezdišče tisočim pticam, ter rokavi stare struge reke Drave, ki so kot ustvarjeni za čolnarjenje in konjeništvo, je jasno, da gre za doživetja, ki nikogar ne pustijo hladnega.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Mateja Gravner: Želeni rezultat v vinogradih je botritis

Pogovarjali smo se z Matejo Gravner, ki v zadnjih letih pomeni most med slavno kletjo iz Oslavja in njenim občinstvom.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice V Čompi s slovenskimi rdečimi velikani

Pri spletnem mestu O vinu pripravljamo dogodek z naslovom "10 veličastnih rdečin na slepo", na katerem se bomo v Okrepčevalnici Čompa...

VINO
Novice
Robert Gorjak Novice Vino tedna: Modra frankinja 2017, Kobal Wines

Elegantna haloška kraljica.

VINO
Reportaža
Redakcija O vinu Reportaža Kulinarični dogodek leta v Sloveniji navdušil svetovne zvezdnike

Po velikem uspehu štiridnevnega Evropskega simpozija hrane, ki je potekal v Ljubljani in na Krvavcu, so organizatorji in udeleženci že...

VINO
S hrano
Vanja Alič S hrano San Rocco: Avtentično istrsko doživetje

Mladi istrski chef Teo Fernetich iz restavracije San Rocco pravi, da je bil ključ do njihovega uspeha negovanje tradicionalne istrske...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Modra frankinja je modri pinot vzhodne Evrope

O modri frankinji, slovenski rdeči sorti prihodnosti, smo se pogovarjali s strokovnjakoma Katjo Šuklje in Guillaumom Antalickom.

VINO
Tema
Vanja Alič Tema Pét-nat osvojil ljubitelje penečih se vin

V svetu so čedalje bolj priljubljena peneča se vina, pridelana po metodi pét-nat, ki je okrajšava za francoski izraz pétillant naturel...