Tržaški zaliv so zalili vinski mehurčki

 
Članek Novice
10.04.2019 10:44
avtor

Tržaški zaliv so zalili vinski mehurčki

V Trstu se je s penečimi se vini predstavilo skoraj 70 vinarjev iz Italije, Slovenije in Hrvaške.
Tržaški zaliv so zalili vinski mehurčki
Foto: fiorella macor

Na Pomorski postaji v Trstu so spravili pod streho festival Bollicine sul Golfo/ Mehurčki ob Tržaškem zalivu, kjer so se tik ob glavnem trgu Piazza Unitá  zbrali pridelovalci, dobavitelji in ljubitelji penečih se vin iz Italije, Slovenije in Hrvaške. Skoraj 70 vinarjev je ponudilo svoja najboljša peneča se vina, ki so se iskrila v kozarcih in se z drobnimi mehurčki poigravala z brbončicami pokuševalcev.

Festival se je odvijal peto leto zapored. Dogodek je leta 2015 zasnoval Gianfranco Burni (podjetje Barone), ljubitelj ter distributer hrvaškega in francoskega vina, skupaj s podpredsednikom sommelierjev Robertom Filipazem. Cilj festivala je združiti vse ljubitelje in poznavalce penečih se vin na enem mestu. Do lani je potekal pod imenom Mehurčki na Krasu, letos, ko je organizacijo prevzelo društvo Trieste Bay, pa se je festival preimenoval v Mehurčke ob Tržaškem zalivu.

Festival je poleg primerjave med slovenskimi, hrvaškimi in italijanskimi penečimi se vini postregel tudi z dobrotami tržaških in kraških ponudnikov, ki so jih pripravili priznani tržaški kuharji.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Mateja Gravner: Želeni rezultat v vinogradih je botritis

Pogovarjali smo se z Matejo Gravner, ki v zadnjih letih pomeni most med slavno kletjo iz Oslavja in njenim občinstvom.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice V Čompi s slovenskimi rdečimi velikani

Pri spletnem mestu O vinu pripravljamo dogodek z naslovom "10 veličastnih rdečin na slepo", na katerem se bomo v Okrepčevalnici Čompa...

VINO
Novice
Robert Gorjak Novice Vino tedna: Modra frankinja 2017, Kobal Wines

Elegantna haloška kraljica.

VINO
Reportaža
Redakcija O vinu Reportaža Kulinarični dogodek leta v Sloveniji navdušil svetovne zvezdnike

Po velikem uspehu štiridnevnega Evropskega simpozija hrane, ki je potekal v Ljubljani in na Krvavcu, so organizatorji in udeleženci že...

VINO
S hrano
Vanja Alič S hrano San Rocco: Avtentično istrsko doživetje

Mladi istrski chef Teo Fernetich iz restavracije San Rocco pravi, da je bil ključ do njihovega uspeha negovanje tradicionalne istrske...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Modra frankinja je modri pinot vzhodne Evrope

O modri frankinji, slovenski rdeči sorti prihodnosti, smo se pogovarjali s strokovnjakoma Katjo Šuklje in Guillaumom Antalickom.

VINO
Tema
Vanja Alič Tema Pét-nat osvojil ljubitelje penečih se vin

V svetu so čedalje bolj priljubljena peneča se vina, pridelana po metodi pét-nat, ki je okrajšava za francoski izraz pétillant naturel...