V Brdih vinarji odpirajo svoje kleti

 
Članek Novice
10.05.2019 08:00
avtor

V Brdih vinarji odpirajo svoje kleti

V soboto in nedeljo, 1. in 2. junija, se bo v Goriških brdih zgodil eden najpomembnejših vinskih dogodkov v letu – Dnevi odprtih kleti. Briški vinarji bodo obiskovalce popeljali po kleteh in ob kozarcu dobre kapljice z njimi pokramljali.
V Brdih vinarji odpirajo svoje kleti
Foto: Aleš Beno

Enkrat v letu, ob koncu pomladi, ko sonce že prijetno greje rodovitno zemljo in prostrane vinograde Goriških brd, tamkajšnji vinarji odprejo svoje kleti in omogočijo obiskovalcem nepozabno doživetje. Eden najpomembnejših dogodkov v Brdih – Dnevi odprtih kleti – se bo zgodil v soboto in nedeljo, 1. in 2. junija, med 11. in 19. uro.

Vse se bo začelo in končalo v prenovljeni Vili Vipolže: tamkaj bodo obiskovalci v zameno za 22 evrov (v predprodaji 20 evrov) prejeli vinski kozarec in vrečko za kozarec, v ceno pa so vključeni obisk in degustacija vin pri izbranih vinarjih ter organiziran avtobusni prevoz iz Vile Vipolže do sodelujočih vinarjev.

Ti jih bodo popeljali po svojih kleteh, razložili postopke pridelave vina in ob kozarcu dobre kapljice z njimi pokramljali o letnikih, ki so bili in še bodo. Letos bo na dvodnevnem dogodku sodelovalo 23 vinarjev z več kot 70 vzorci vina. 

Za tiste, ki bodo v Brda prišli v manjših skupinah, je na voljo tudi poseben prevoz, v katerega se bo lahko stisnilo do osem oseb. Za to bo treba doplačati 40 evrov na uro in vnaprej rezervirati vozilo na naslovu info@dokbrda.si ali na mobilno številko 031 363 179. 

V sklopu DOK Brda pa si lahko omislite Wine safari DOK. Primeren za vse tiste, ki bi se radi s posebnim vozilom popeljali med vinogradi in lovili izjemne razglede. Se ustavili v intimnih kotičkih narave ter gustirali domače dobrote ob izvrstni vinski spremljavi po domače. Več informacij na info@kontrabant.si.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Novice
Vanja Alič Novice Tri platinaste medalje v Brda, ena v Haloze

Največ najžlahtnejših Decanterjevih medalj je šlo v Brda, celotna bera pa je spet fenomenalna: štiri platinaste, štiri zlate, 41...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Destinacija Jeruzalem Slovenija osvaja domače in tuje turiste

Prleške občine so sredi aprila, pred velikonočnimi prazniki, pripravile Vikend odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija. V občinah...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Zakaj je pomembno, da penine pijemo iz pravih kozarcev?

Različne oblike kozarcev za različne penine.

VINO
Novice
Vanja Alič Novice Čisto vse, kar dajo gostom na krožnik, je pridelano doma

Cigojevi iz Vipavske doline so tipičen primer samooskrbne turistične kmetije. Redijo mangalice in druge prašiče, telice, kopune, imajo...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Nov gverilski bunker na Planini nad Ajdovščino

Nova klet ima skupaj dva tisoč kvadratnih metrov površin. Dve etaži sta vkopani v hrib, dve sta na površini. Celotna klet je zgrajena...

VINO
S hrano
Vanja Alič S hrano Chef Nikola Tadijanović: Negovalec istrske tradicije

Mladi hrvaški chef Nikola Tadijanović iz istrske restavracije Stari kaštel je trenutno na delovnem premoru na Norveškem, kjer se...

VINO
Novice
Jože Rozman Novice Devetič v čast modre frankinje

Na gradu Sevnica smo obiskali tradicionalni festival, posvečen slovenski avtohtoni sorti.