V Brdih vinarji odpirajo svoje kleti

 
Članek Novice
10.05.2019 08:00
avtor

V Brdih vinarji odpirajo svoje kleti

V soboto in nedeljo, 1. in 2. junija, se bo v Goriških brdih zgodil eden najpomembnejših vinskih dogodkov v letu – Dnevi odprtih kleti. Briški vinarji bodo obiskovalce popeljali po kleteh in ob kozarcu dobre kapljice z njimi pokramljali.
V Brdih vinarji odpirajo svoje kleti
Foto: Aleš Beno

Enkrat v letu, ob koncu pomladi, ko sonce že prijetno greje rodovitno zemljo in prostrane vinograde Goriških brd, tamkajšnji vinarji odprejo svoje kleti in omogočijo obiskovalcem nepozabno doživetje. Eden najpomembnejših dogodkov v Brdih – Dnevi odprtih kleti – se bo zgodil v soboto in nedeljo, 1. in 2. junija, med 11. in 19. uro.

Vse se bo začelo in končalo v prenovljeni Vili Vipolže: tamkaj bodo obiskovalci v zameno za 22 evrov (v predprodaji 20 evrov) prejeli vinski kozarec in vrečko za kozarec, v ceno pa so vključeni obisk in degustacija vin pri izbranih vinarjih ter organiziran avtobusni prevoz iz Vile Vipolže do sodelujočih vinarjev.

Ti jih bodo popeljali po svojih kleteh, razložili postopke pridelave vina in ob kozarcu dobre kapljice z njimi pokramljali o letnikih, ki so bili in še bodo. Letos bo na dvodnevnem dogodku sodelovalo 23 vinarjev z več kot 70 vzorci vina. 

Za tiste, ki bodo v Brda prišli v manjših skupinah, je na voljo tudi poseben prevoz, v katerega se bo lahko stisnilo do osem oseb. Za to bo treba doplačati 40 evrov na uro in vnaprej rezervirati vozilo na naslovu info@dokbrda.si ali na mobilno številko 031 363 179. 

V sklopu DOK Brda pa si lahko omislite Wine safari DOK. Primeren za vse tiste, ki bi se radi s posebnim vozilom popeljali med vinogradi in lovili izjemne razglede. Se ustavili v intimnih kotičkih narave ter gustirali domače dobrote ob izvrstni vinski spremljavi po domače. Več informacij na info@kontrabant.si.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Nove slovenske vinske kleti

Slovenska vina so vse bolj cenjena v tujini, vse večje povpraševanje pa zahteva tudi gradnjo novih vinskih kleti.

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Destinacija Jeruzalem Slovenija osvaja domače in tuje turiste

Prleške občine so sredi aprila, pred velikonočnimi prazniki, pripravile Vikend odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija. V občinah...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Najmodernejše svetovne vinske kleti

Vinske kleti so z arhitekturnega vidika eden najstarejših prostorov, ki se je po svoji funkcionalnosti ohranil več tisočletij. Katere...

VINO
Novice
Redakcija O vinu Novice Izola se je še enkrat več prebarvala v oranžno

Na Manziolijevem trgu v Izoli se je končal osmi Festival oranžnih vin, ki je pritegnil obiskovalce z vseh celin.

VINO
Reportaža
Redakcija O vinu Reportaža V deseteroboju rdečin pri Čompi vsi zmagovalci

Na dogodku z naslovom »10 veličastnih rdečin na slepo« smo se v okrepčevalnici Čompa ob najboljšem mesu in skupaj z najboljšim...

VINO
Portret
Vanja Alič Portret Vinar tedna: Matjaž Četrtič (Ferdinand)

Vinar Matjaž Četrtič pelje vzporedno dve uspešni zgodbi – v matični kleti Ferdinand navdušuje z mirnimi vini, medtem ko s kolegom...