Koledar dogodkov

kapljica

Evropski simpozij hrane (European Food Summit)

od 16. do 19. marca, Krvavec, Ljubljana, krvavška plaža, Ljubljanski grad

Štiridnevno dogajanje na Krvavcu in v Ljubljani kani postati najpomembnejši evropski kulinarični dogodek in edinstvena platforma, ki soustvarja trajnostno prihodnost Evrope. Na enem mestu bodo združili velike kulinarične ume, ki nas bodo skozi svoje zgodbe navdahnili k naprednemu razmišljanju in delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti. Osrednji dogodek bo strokovni simpozij z naslovom Hrana – most do trajnostne identitete evropskih kultur in narodov, ki se bo zgodil v ponedeljek, 18. marca, vodila pa ga bo Ana RošV sodelovanju s kuratorjem simpozija Andreem Petrinijem, ki velja za enega ključnih akterjev pri številnih svetovnih kulinaričnih projektih in je eden izmed najvplivnejših oseb na področju gastronomije, bodo prvič v Sloveniji na enem mestu povezali velike ume s področja kulinarike, umetnosti in medijev. V kratkih, nekajminutnih govorih bodo svoje zgodbe, ki bodo navdahnile k naprednemu razmišljanju in delovanju za boljšo prihodnost, delili različni tuji govorci. Sledila bo Doživljajska večerja z devethodnim menijem z vrhunsko vinsko spremljavo slovenskih vinarjev.

 

 

več o dogodku >

Junij

Sobota in nedelja, 1. in 2. junija
Goriška brda
Dan odprtih kleti v Brdih
nedelja, 2. junija
Nova Gorica
Nedeljska druženja z vinarjem: Istenič & Bjana
četrtek, 6. junija
Sevnica
9. Festival Modre Frankinje
sobota, 8. junija
Vipavski Križ
Festival vina zelèn
sobota, 8. junija
Ljubljana
Festival kraškega pršuta
od 9. do 13. junija
Francija
Tentours: Vinska tura v Bordeaux
sobota, 15 junija
Slap pri Vipavi
Slap vino festival
sobota, 15. junij
Šentjošt nad Horjulom
Sobotno dopoldne z Luko Koširjem

Avgust

ponedeljek, 26. avgusta
Radenci
10. Salon traminec

Oktober

sobota in nedelja, 19. in 20. oktobra
Spodnja Idrija
Modri - Les noirs