Koledar dogodkov

kapljica

1. Konferenca: Povezovanje kmetijstva in turizma

petek, 31. maja, Ljubljana, Kristalna plača, BTC

Slovenija je na turističnem področju pozicionirana kot zelena, aktivna in butična srednjeevropska destinacija, v skladu s takšnim pozicioniranjem pa so krovni produkti slovenskega turizma zdravje in dobro počutje, gastronomija, aktivne počitnice, mesta in kultura, doživetja v naravi. Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021 je identificirala gastronomijo kot enega od ključnih turističnih produktov, s pomočjo katerih se država želi pozicionirati kot vrhunska gastronomska regija Evrope. Kakšna pa so pri tem vloga, delež in moč kmetijstva oz. lokalnih pridelovalcev in turističnih kmetij?

 

Slovenija bo leta 2021 Evropska gastronomska regija. Takšno priznanje ponuja izjemno priložnost ne samo za promocijo Slovenije kot turistične in gastronomske destinacije, ampak tudi strateško priložnost za sinergijske učinke turizma in lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih kmetij.

več o dogodku >

Julij

četrtek, 4. julija
Ljubljana
Brike v mestu s prijateljicami

Avgust

ponedeljek, 26. avgusta
Radenci
10. Salon traminec

September

sreda, 4. september
Brdo pri Kranju
Decanterjevi nagrajenci 2019

Oktober

sobota in nedelja, 19. in 20. oktobra
Spodnja Idrija
Modri - Les noirs