Koledar dogodkov

kapljica

1. Konferenca: Povezovanje kmetijstva in turizma

petek, 31. maja, Ljubljana, Kristalna plača, BTC

Slovenija je na turističnem področju pozicionirana kot zelena, aktivna in butična srednjeevropska destinacija, v skladu s takšnim pozicioniranjem pa so krovni produkti slovenskega turizma zdravje in dobro počutje, gastronomija, aktivne počitnice, mesta in kultura, doživetja v naravi. Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021 je identificirala gastronomijo kot enega od ključnih turističnih produktov, s pomočjo katerih se država želi pozicionirati kot vrhunska gastronomska regija Evrope. Kakšna pa so pri tem vloga, delež in moč kmetijstva oz. lokalnih pridelovalcev in turističnih kmetij?

 

Slovenija bo leta 2021 Evropska gastronomska regija. Takšno priznanje ponuja izjemno priložnost ne samo za promocijo Slovenije kot turistične in gastronomske destinacije, ampak tudi strateško priložnost za sinergijske učinke turizma in lokalnih pridelovalcev hrane in turističnih kmetij.

več o dogodku >

Maj

nedelja in ponedeljek, 12. in 13 maj
Vipava
Okusi Vipavske 2019
petek, 17. maj
Izola
Večer z vini Movia
petek, 17. maja
Orehovlje
Praznik špargljev
sobota in nedelja, 24. in 25. maja
Portorož
Rose & Rosé Festival Portorož
sobota, 25. maja
slovenska Istra
Od vinarja do oljkarja
petek, 31. maja
Novo mesto
4. Pop Up Wine Festival Novo mesto
petek, 31 maja, in sobota, 1. junija
Ljutomer
Lotmerški vino vikend

Junij

Sobota in nedelja, 1. in 2. junija
Goriška brda
Dan odprtih kleti v Brdih
četrtek, 6. junija
Sevnica
9. Festival Modre Frankinje
sobota, 8. junija
Vipavski Križ
Festival vina zelèn
sobota, 8. junija
Ljubljana
Festival kraškega pršuta
od 9. do 13. junija
Francija
Tentours: Vinska tura v Bordeaux
sobota, 15 junija
Slap pri Vipavi
Slap vino festival
sobota, 15. junij
Šentjošt nad Horjulom
Sobotno dopoldne z Luko Koširjem

Avgust

ponedeljek, 26. avgusta
Radenci
10. Salon traminec

Oktober

sobota in nedelja, 19. in 20. oktobra
Spodnja Idrija
Modri - Les noirs