Vsebine

kapljica
VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Mira Šemić: Moški imajo prirojeno absolutno vedenje o nogometu, politiki in vinu

Edina vinska akademičarka v širši regiji, ki je zaljubljena v rebulo, je sredi devetdesetih z restavracijo Monroe orala ledino sodobni...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Prednost potovanja v skupini je, da se vinar posveti gostom

Pogovarjali smo se z Janezom Bendo, ki je pred nedavnim praznoval 30-letnico delovanja svoje potovalne agencije Tentours. Pravi, da je...

VINO
Intervju
Anja Hren Intervju Steven Spurrier: Najpomembnejša je dobra zgodba, brez nje me vino težko pritegne

Na obisku v Sloveniji se je mudil veliki poznavalec svetovnih vin Steven Spurrier. Je eden izmed največjih svetovnih vinskih kritikov in...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Vinski trgovec Jože Koželj: Pri vinu se dela kapljica za kapljico

Jože Koželj poudarja, da se povečuje poraba vin srednjega in višjega cenovnega razreda. Veliko se spije vin Marjana Simčiča iz linije...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Chef David Skoko: Nepomembna ribica mi pomeni enako kot najlepša trofeja

Chef iz Istre pravi, da je najprej ribič, šele nato gostinec. To pomeni, da ne izbira surovine, ki bi jo želel postaviti na meni,...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Dvojni intervju: Vračanje k naravi ni trend, ampak tek na dolge proge

Chef Jorg Zupan iz restavracije Atelje in vinar Samo Premrn iz vinske kleti Pasji rep sta se zapletla v zanimiv pogovor, mi pa smo vsa...