Vsebine

kapljica
VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju La Subida: Z eno nogo smo v koreninah, z drugo pa gremo v korak s časom

Alessandro Gavagna je tisti kuhar iz La Subide, ki hodi po Colliu s tehtnico pod pazduho, ko obiskuje stare gospodinje in si zapisuje...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Modra frankinja je modri pinot vzhodne Evrope

O modri frankinji, slovenski rdeči sorti prihodnosti, smo se pogovarjali s strokovnjakoma Katjo Šuklje in Guillaumom Antalickom.

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Mateja Gravner: Želeni rezultat v vinogradih je botritis

Pogovarjali smo se z Matejo Gravner, ki v zadnjih letih pomeni most med slavno kletjo iz Oslavja in njenim občinstvom.

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Mira Šemić: Moški imajo prirojeno absolutno vedenje o nogometu, politiki in vinu

Edina vinska akademičarka v širši regiji, ki je zaljubljena v rebulo, je sredi devetdesetih z restavracijo Monroe orala ledino sodobni...

VINO
Intervju
Vanja Alič Intervju Prednost potovanja v skupini je, da se vinar posveti gostom

Pogovarjali smo se z Janezom Bendo, ki je pred nedavnim praznoval 30-letnico delovanja svoje potovalne agencije Tentours. Pravi, da je...

VINO
Intervju
Anja Hren Intervju Steven Spurrier: Najpomembnejša je dobra zgodba, brez nje me vino težko pritegne

Na obisku v Sloveniji se je mudil veliki poznavalec svetovnih vin Steven Spurrier. Je eden izmed največjih svetovnih vinskih kritikov in...